Behandelingen


In de individuele sessies gebruik ik mijn ervaring en achtergrond als psycholoog (cognitieve gedragstherapie) in combinatie met mindfulness MBSR/MBCT) en lichaamsgerichte therapie; dit biedt een holistische methode om energetische veranderingen in ons lichaam te creëren. Een zeer praktische manier om contact te maken met ons lichaam en bovendien makkelijk te integreren in ons westerse leven.

Ik heb veel aandacht voor eventuele pijnklachten die door stress of ziekte zijn ontstaan. Op een hele rustige manier begeleid ik mensen om contact te maken met de pijn en te onderzoeken op welke manier je hier op een helende manier mee om kunt gaan.

Er ontstaat meer bewustwording hoe u de energiestromen in uw lichaam kunt herkennen en verzachting kunt aanbrengen in de (emotionele) pijn en het ongemak. Afhankelijk van de zaken waar u aan wilt werken, zullen we een keuze maken welke behandelingen voor u het meest geschikt zijn.

De lichaamsgerichte oefeningen zijn heel rustig en zeer ondersteunend om het lichaam en de geest te laten ontspannen. Voor deze vorm van therapie is geen yoga ervaring nodig, interesse in yoga en meditatie is echter wel van belang. De oefeningen die we doen zijn zeer geschikt voor cliënten die aan herstel willen werken tijdens en na een ziekte of een periode van fysieke inactiviteit.