Online Mindfulness training met individuele begeleiding

(Open voor inschrijving ook voor mensen buiten de regio Tilburg)


Met extra persoonlijke begeleiding

 • Start dinsdag 26 januari van 19.00 tot 21.30
 • Vrijblijvend intakegesprek van 60 minuten
 • 8 Online sessies van 2 1/2 uur
 • 1 verdiepende middag/stiltemiddag
 • Wekelijkse digitale lesmaterialen en geluidsbestanden
 • Extra ondersteuning door persoonlijke coachingssessie
 • Vanuit huis te volgen en dagelijks zo’n 40 minuten thuis te oefenen

  In 2021 start er weer een Online 8-weekse MBSR/MBCT training (Lid VMBN Cat.1). Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. Naast het trainen van aandacht komt ook het ontwikkelen van zelfcompassie naar voren gedurende deze 8 weken. De komende training zal ik online geven en biedt de mogelijkheid om vanuit huis deze 8-weekse training te volgen. Juist in deze uitdagende tijden met de huidige corona epidemie biedt het volgen van een mindfulness training ons structuur en leren we mee te bewegen met alle onzekerheden van deze tijd.

  Ik heb met iedere deelnemer een persoonlijk voorgesprek om te kijken of deze training passend is en aansluit bij je verwachtingen. Daarnaast heb ik met iedere deelnemer een extra individuele coachingssessie tijdens de training. Hierdoor kan ik nog specifieker ingaan op de thema’s die voor jou belangrijk zijn en kijken we hoe mindfulness ondersteunend kan zijn. Ik heb veel aandacht voor eventuele kwetsbaarheden door mijn eigen proces met het leven met een chronische ziekte en de ruime ervaring als psycholoog en mindfulness trainer.

  Voor meer informatie en beschikbaarheid.

  Wat ga je leren?

  Tijdens deze praktische training leer je om met aandacht aanwezig te zijn in het moment, bij het NU. Je leert zo om vanuit acceptatie contact te maken met je gevoel. Stress en (emotionele) pijn gaan daardoor plaats maken voor een gevoel van zachtheid. Je komt los van negatieve gedachten over het verleden en angsten en zorgen over de toekomst. Het is een praktische training waarin we door middel van meditatie en korte mindfulness oefeningen leren om meer in het moment te kunnen zijn waardoor we minder worden meegesleept door onze drukke denkgeest. Je ontwikkelt een open, milde en vriendelijke houding naar jezelf en naar anderen toe. Deze training is een bijzonder waardevolle investering in jezelf.


  Hoe?

  Tijdens deze training gaan we oefenen met verschillende meditatie- bewegings- en aandachtsoefeningen. Als deelnemer krijg je iedere week nieuwe oefeningen waarmee je ook thuis aan de slag gaat. Aan het einde van de training heb je de kennis en de ervaring om mindfulness te verankeren in je dagelijkse leven. Naast het trainen van aandacht besteed ik in mijn trainingen extra aandacht aan het element zelfcompassie. Hoe kun je met een houding van vriendelijkheid naar jezelf leren kijken. Hoe voelt het als je mild en accepterend bent, ook voor de dingen die misschien lastig zijn, zoals pijn en ander ongemak. Stap voor stap neem ik je mee om meer zelfcompassie te gaan ervaren.


  Voor wie?

  Een Mindfulness training kan voor een ieder waardevol zijn die op een gezondere manier wil omgaan met moeilijkheden in zijn of haar leven. De meeste mensen die bij mij de mindfulness training willen volgen geven aan onrust en stress te ervaren. De oorzaak van deze onrust en stress is zeer divers. Mindfulness is oorspronkelijk ontworpen voor mensen met chronische pijnklachten, pijnklachten die medisch gezien niet opgelost konden worden. Uit onderzoek bleek mindfulness voor deze groep patiënten enorm te helpen bij het omgaan met de pijn (pijn veroorzaakt veel stress). Inmiddels is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van mindfulness. Voor vele klachten blijkt dit effectief zoals bij stress en burn-out, angst en paniek, chronische pijn en de emotionele gevolgen van ernstige ziekte, stress en spanning gerelateerde klachten zoals, hoge bloeddruk, hoofdpijn, tinnitus, vermoeidheid, slapeloosheid en hyperventilatie.

  >Ervaringen van deelnemers


  8 sessies en 1 verdiepende middag

  De training bestaat uit een voorgesprek, acht sessies van ongeveer 2,5 uur, plus één middag (verdiepende middag/stilte middag). Iedere sessie heeft een thema. De training beslaat acht weken: een periode die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten, Als extra ondersteuning voor deelnemers die de training online gaan volgen geef ik gedurende de training één individueel 1-op-1 telefonisch consult voor iedere deelnemer die dit wenst. Iedere week krijg je digitaal het lesprogramma en de geluidsbestanden.


  Data en andere praktische informatie

  Tijd: dinsdag van 19.00 tot 21.30 (max. 9 deelnemers)

  Data: begindatum 26 januari, einddatum 23 maart (16 februari vervalt ivm carnavalsvakantie)

  Verdiepende middag/stilte middag: zondag 14 maart

  Locatie: Vanwege de huidige corona crisis geef ik deze training Online met  het programma Zoompro (ook mensen buiten de regio Tilburg kunnen zich hiervoor aanmelden) Hiervoor heb je een laptop, tablet of pc nodig.

  Vergoeding: Vanaf 2020 zullen steeds meer zorgverzekeraars mindfulness (deels) vergoeden in hun aanvullende pakket.

  Workshop:

  Je kunt me mailen voor meer informatie en beschikbaarheid. Er zijn nog plekken beschikbaar.


  “Zo leer je te ontspannen met de spanning, het ongemak, het verdriet of de pijn. Dit wordt ook wel ‘diepe ontspanning’ genoemd, omdat je leert ontspannen met de ervaringen, prettig of onprettig,, zodat de hele stressreactie niet op gang hoeft te komen”.


  VMBN Lidmaatschap