Behandelingen


Tijdens de individuele consulten en trainingen gebruik ik mijn ervaring en achtergrond als psycholoog in combinatie met meditatie en mindfulness (MBSR/MBCT). Ook de ervaring die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan met het leven met een chronische ziekte neem ik indien gewenst mee in de behandeling.

Ik heb veel aandacht voor eventuele pijnklachten die door stress of ziekte zijn ontstaan. Op een hele rustige manier begeleid ik mensen om contact te maken met de (emotionele) pijn, inzicht te krijgen in de stressreactie in het lichaam en te onderzoeken op welke manier je hier op een meer mindful en gezonde manier mee om kunt gaan. In plaats van er tegen te vechten, het weg te willen duwen is er ook een manier om dit met meer compassie te benaderen. Door goed te luisteren naar de cliënt, te kijken en te onderzoeken en met de juiste oefeningen die thuis gedaan kunnen worden begeleid ik cliënten naar het zich beter gaan voelen.

Cliënten ervaren door de behandelingen meer bewustzijn van de signalen van het lichaam en weten hoe ze vervolgens verzachting kunnen aanbrengen als het gaat om (emotionele) pijn en ongemak. Daarnaast ervaart men vaak dat het leven rijker en zinvoller voelt als men meer los leert komen van bepaalde stressvolle patronen van denken en doen. Afhankelijk van de zaken waar de cliënt aan wil werken, zullen we een keuze maken welke behandelingen het meest geschikt zijn.

De oefeningen die we doen zijn zeer geschikt voor cliënten die aan herstel willen werken tijdens en na een ziekte, burn-out of een periode van fysieke inactiviteit. Interesse in meditatie is van belang omdat dit in alle vormen van mijn therapie zal terugkomen, zowel in de trainingen als in de de individuele consulten.

Bekijk hieronder de mogelijkheden.